Новини

 

 

 




 

Вітаємо з перемогою в військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»)! Наші учасники гри у наполегливій і напруженій боротьбі показали свою майстерність та досконалу підготовку, довели що вони найкращі, і як результат - отримали перемогу, здобувши I призове місце. Бажаємо усім учасникам заходу натхнення, козацького завзяття та подальших перемог.
Також дякуємо Самборській Валентині Василівні та Осадчуку Миколі Васильовичу за наполегливу підготовку дітей до гри💛💙
Пишаємось Вами!



НАША ГОРДІСТЬ
 
 
Днями відбувся чемпіонат Європи з тхеквондо у м. Єзоло, Італія, де у складі національної збірної України брали участь учні нашого ліцею: Шуткевич Аліна, учениця 8 класу, яка виборола 3 місце, та випускник ліцею Саботюк Дмитро - 2 місце.
Щирі вітання! Наша гордість💙💛 Успіхів та нових звершень! Богдан Мазур ми пишаємось Вами. 2 місце у командному заліку - це приголомшливий результат 💪 Так тримати💪 Спасибі за Вашу працю та наполегливість🤩 Ви виховуєте майбутніх чемпіонів🇺🇦 Окрема подяка батькам спортсменів за підтримку😍
 



 

Муховецький ліцей отримав 2 хромбуки від Міністерства освіти і науки в рамках державного проекту «Ноутбук кожному вчителю». Завдяки цифровізації освітньої галузі ми можемо навчати у нашій школі дітей дистанційно задля їх безпеки чи тих діток, які змушені виїхати за кордон.




 

 Цими днями у нашому ліцеї відбулася благодійна акція «Валентинка для захисника». Діти власноруч виготовили вітальні листівки. В кожне сердечко вкладено щирість, любов, патріотизм та вдячність кожному, хто стоїть на захисті нашої України. Тож нехай кожне маленька валентинка, відправлена на Схід нашої країни, зігріє серце солдатів, додасть впевненості у власних силах, віри у перемогу!




 

Учні Муховецький ліцей взяли участь в освітньому проєкті від Нідерландських благодійників Flowers4School
Ми отримали цибулини різних першоцвітів: тюльпанів, нарцисів, гіацинтів, крокусів та ін. Метою проекту є познайомити дітей зі світом квітів за допомогою їх участі у висадці цибулин для своєї школи. Віримо, що висадка цибулин біля шкіл України допоможе позитивно вплинути на моральний стан дітей, і покаже їм, що садівництво - це весела справа, яка розвиває в них любов до землі нашої Батьківщини.
#flowers4school
Возможно, это изображение 4 человека, люди стоят, на открытом воздухе и дерево Возможно, это изображение 5 человек, люди стоят, дерево и на открытом воздухе
Возможно, это изображение 3 человека, люди стоят и на открытом воздухе Возможно, это изображение 2 человека и на открытом воздухе
Возможно, это изображение 12 человек, люди стоят, дерево и на открытом воздухе



 

      Настав той радісний і водночас сумний день, коли випускники Муховецького ліцею 2022 отримали свої документи про завершення здобуття освіти. 

     Дорогі діти, випускники 9 та 11 класів, ви пройшли надзвичайно важливий етап і сьогодні символічно прощаєтеся з безтурботним життям. Попереду у вас самостійний шлях, здобуття професії та пошук свого призначення.

     Любі четвертокласники, ви завершили початковий етап шкільного життя і успішно подолали перші перешкоди, здійснили перші відкриття, домоглися перших перемог. 

У вас попереду - довгий та цікавий шлях. Ви - майбутнє нашої країни, люди, від яких залежить, якою стане Україна. Бажаємо вам побільше оптимізму, натхнення та наполегливості! В добру путь дорогі випускники!

  

  

  




 

 Ясне сонечко вітайте!

Вишиванку одягайте!

Нехай побачить світ і люди

Україна є і буде!

 




Відзначення Дня Європи у Муховецькому ліцеї .

У час страшної біди, яка прийшла на Українську землю, відзначення Дня Європи 9 травня стало символом миру, солідарності, демократії.                        Хоч заходи у Муховецькому ліцеї проходили в онлайн режимі, ми, педагоги, відчули в кожному сердечку наших вихованців безмежну любов до України та віру у НАШУ ПЕРЕМОГУ.

    

  

   




 

 

«Квіти у полі, там де Крути…»

В історії кожного народу є дати, трагізм і велич яких залишаються в пам’яті нащадків. Учні 8 класу підготували урок-реквієм присвячений вшануванню пам’яті борців за незалежність України в умовах революції 1917-1921 рр.

Бій під Крутами не був тривалим і масовим, але став прикладом героїзму і бажанням київської молоді жити в незалежній демократичній державі.

Нехай пам'ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.

 

 

Великий день єднання

 

Для свідомого українця, для українця - патріота найсвятіше слово – «Україна», тому сьогодні учні школи вшановують   проголошення Соборності України.

На вівтар української державності багато поколінь поклали своє життя. І нинішнє покоління українців – приклад сили духу, сили патріотизму, сили незламності, які успадкували від предків. Відзначення Дня Соборності – наш обов’язок берегти світлу пам'ять про незлічені жертви, покладені українським народом на вівтар незалежності, соборності держави.

У  Муховецькій ЗОШ І-ІІІ ст.22 січня до Дня Соборності України з метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення  Дня Соборності України і організовано та проведено  для учнів 5-11 класів єдиний патріотичний урок :

 « Соборність України : від ідеї та сьогодення»,  перегляд історичних документальних фільмів про злуку УНР та ЗУНР  « Разом ми непереможні».  Для учнів 1-4 класів була поведена година гордості та ілюстративна виставка « Соборна мати  Україна одна для всіх , як оберіг»

  

 

 

 

 

зі святом дорогі учителі!

         одним з найбільш шанованих професійних свят усіх працівників освітньої сфери звичайно ж завжди був і залишаєтьяс улюблений нами - день вчителя. багато хто називає професію вчителя особливим покликанням і з цим не можна не погодитися.

        4 жовтня в нашій школі відбулось традиційне святкуваняя дня вчителя.

         після уроків вчителі та працівники школи насолоджувались святковим концертом, який для них підготували учні 9 та 11 класів. під час концерту вчителів також привітала голова сільської ради усаченко л.в. приємним сюрпризом для вчителів стала поява на сцені вчительських дітей, які привітали своїх батьків.

 

 

 

 

 

1 вересня - День знань

Добрий ранок, друзі! Здрастуй, рідна школо!

Знов кружляє листя, падає до ніг.

І барвистий вересень, щиро усміхаючись,

Кличе нас, як завжди, на шкільний поріг.

Осінь величава одягла намисто

Принесла у Мухівці свято урочисте!

Свято, що єднає всю шкільну родину,

І якому так радіє рідна Україна.

 

 

У черговий раз школа гостинно відчинила для учнів свої двері і запросила у просторі і затишні класи, щоб набиратися мудрості і знань, щоб наповнювали своє серце любов'ю і добротою, щоб вчилися долати труднощі і впевнено крокувати до своєї мети.

 

Перший дзвоник - це завжди хвилююча подія, особливо для наймолодших учнів - першокласників. Цього року для 13-ох першокласників, які переступили поріг нашої школи, розпочнеться цікаве шкільне життя, перший навчальний рік, перший дзвоник, перший урок, перша вчителька.

 

Для одинадцятикласників цей навчальний рік буде останнім і вирішальним, він прокладе межу між дитинством і дорослим життям.

 

 

Перший раз у перший клас...

Швидко пролетіло літо. Перший осінній місяць покликав на шкільне подвір'я всю учнівську родину Муховецької СЗШ І-ІІІ ст. Радісним і хвилюючим було свято для 13 першокласників та їх батьків. Перший шкільний дзвінок покликав наймолодших учнів до сучасного, світлого класу, який оформлений за всіма вимогами НУШ.

Вчителька Шлапак Наталя Анатолівна та директор школи Шрамко Світлана Іванівна щиро привітали батьків і дітей із чудовим святом.

 

 

ПЕРЕМОГА!!!

Ще у вересні проходив Фестиваль "Рух заради здоров'я". У листопаді було визначено переможців. Серед загальноосвітніх шкіл І місце посіла наша школа. 21 грудня організатори фестивалю на чолі з директором КЗ "ВОЦФН" "Спорт для всіх" Віталієм Копачем приїжджали до школи. Були вручені подарунки у вигляді спортивного інвентарю, подяка колективу ЗОШ І-ІІІ ст.за кращу організацію Фестивалю ранкової зарядки "Рух заради здоров'я" з нагоди Дня фізичної культури та спорту у номінації - краща ЗОШ і проведені змагання між учнями 8 та 9 класів. Учні школи активно вболівали та спостерігали за цікавими етепами  змагань і були вражені від такого свята. 

 

 

 

А вже весна, а вже красна

   Настала весна - найпрекрасніша пора року, оспівана поетами за свою первозданну красу. Красуня – весна не оминула і Муховецьку ЗОШ І-ІІІ ст. 22 березня учні 2 класу з класним керівником Ткаченко Р.А. також висловили свою любов цій порі року, підготувавши свято весни.

  Піднесений весняний настрій подарували другокласники присутнім узалі. Вони виконали чудові пісні, запальні танці, читали вірші, пригадали весняні прикмети, прислів’я та приказки, використали елементи українських народних ігор, закликали берегти та примножувати природу, бути їй добрим дугом і захисником.

  Всі учні почувалися справжніми артистами. Вони щиро привітали усіх глядачів з приходом весни і побажали зберігати весняний настрій у душі цілий рік.

  СВЯТО ВЕРБИ  І КАЛИНИ

       «Без верби і калини нема України!». Саме ці дві  рослини  є своєрідними символами-оберегами. Верба – символ краси та неперервності життя. Калину пов’язують з народженням Всесвіту, вогненної трійці: Сонця, Місяця, Зорі.

       Шануючи  та оберігаючи українські звичаї та традиції, учні 3 класу Муховецької ЗОШ І-ІІІ ст. під керівництвом класовода Шлапак Наталії Анатоліївни,  вирішили помандрувати у світ цих рослин і розкрити таємничу історію кожної з них.

        На Свято верби і калини  третьокласники прийшли святково одягнені – всі у вишиванках, дівчатка – в барвистих віночках. Багато розповідали школярі своїм молодшим друзям про значення верби і калини в житті українців, багато пісень заспівали, читали вірші, розповідали легенди, виконували запальні таночки, інсценізували уривки з художніх творів, пригадали прислів’я та приказки про вербу та калину.

 

 Спортивне свято « Дружні змагання»

Спортивний свято – важливий  шкільний захід. Воно пропагує активний і здоровий спосіб життя для дітей будь-якого віку і є чудовою розвагою.

З 5 по 9 лютого проводився районний етап  обласного тижня здорового способу життя «Молодь за здоров’я».  У Муховецькій школі на протязі тижня між учнями 7 – 11 класів було проведено конкурс плакатів, фотографій, художніх робіт за темою: «Головне в іміджі це здоров’я»,  «Я обираю здоров’я», «Молодь за майбутнє без СНІДу». Перемогу здобули учні 7 класу.

Між учнями  5 та 6 класів проводилися змагання. Перед початком змагань учасники та усі присутні виконали державний гімн України «Ще не вмерла Україна». Основну мету спортивних змагань, яку поставила вчителька фізичного виховання Крива Аліна Сергіївна– це виховати патріотичні почуття в учнів, спонукати школярів до систематичного фізичного самовдосконалення, сприяти утвердженню пріоритетів ведення здорового способу життя, розвитку рухових якостей, почуття колективізму, дружби, взаємодопомоги. Колону кожної команди очолили капітани команд. Після проголошення девізу капітани команд чітко рапортували вчителю фізичної культури про готовність команд взяти участь у спортивних змаганнях. Директор школи Світлана Іванівна Шрамко перед початком привітала учасників змагань зі спортивним святом та побажала командам вдалих стартів. А потім були цікаві естафети, напружена боротьба, шквали позитивних емоцій, десятки сонячних усмішок та щасливі очі усіх присутніх. В кінці змагань, при підведенні підсумків , журі високо оцінило старанність обох команд і визначило переможця.Переможцем стала команда 6  класу. Директор школи Шрамко С.І.щиро подякувала учителю фізичної культури Кривій А.С., учителю ОБЖ Рибалко І.А. та учасникам спортивного свята за цікаві, змістовні змагання і вручила грамоти, пам’ятні медалі .

Щоденні заняття фізкультурою – це свято здоров’я для нашого організму. Ми певні, що всі присутні на нашому святі отримали заряд бадьорості, гарний настрій та впевненість у своїх силах. Запам’ятайте народну мудрість: «Здоров’я усьому голова», «Бережіть одяг, поки новий, а здоров’я, поки молодий». 
Будьте завжди здоровими! 

Навіки молоді – герої Крут

    В українській історії є дуже багато славних сторінок. Історія подвигу Героїв Крут займає особливе місце. На ньому виховувалося не одне покоління українських патріотів, які склали основу просвітницьких товариств, націоналістичних організацій, повстанців, шестидесятників. Це великий позитив прагнення молоді української нації до творення української держави.

До Дня пам’яті героїв Крут в Муховецькій школі поведено ряд заходів: учні 11 класу підготували  відео екскурс « Нам шлях в майбутнє вкажуть Крути», 10 класу  урок-пам’яті “ За волю України полеглим синам в бою під Крутами присвячується» , учні 8-9 класів підготували поетичний набат « Крути: заради нинішніх і майбутніх поколінь», а також учні 5-11 класів мали змогу подивитися відеофільм про юнаків, які в січні 1918 року віддали найдорожче – своє життя, захищаючи незалежність України.

Під час заходів йшлося про подвиг студентів під Крутами – учні розповідали про історичні події, що відбувались у 1918 році, обговорювали події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття, ознайомилися з історичними документами, що стосуються подій під Крутами.

Екскурсія до м. Вінниці

В останні дні 2017 року молодші школярі разом з батьками та вчителями їздили на екскурсію до м.Вінниці. Діти відвідали головну красуню-ялинку в Центральному парку та побували в резиденції Діда Мороза. Діти отримали солодкі подарунки та масу позитивних вражень.

 

Свято Нового року

 Давно відома істина, що Новий рік треба зустрічати так, як хочеш його прожити в майбутньому. Тому в останні дні року за традицією у нашій школі проводяться Новорічні святкові заходи для дітей молодших, середніх та старших класів. Приємними словами привітали школярів та дітей сільський голова Лідія Вікторівна Усаченко, директор та представники Немирівської філії Зернопродукт МХП ПрАТ Салига Василь Степанович, Черниш Олександр Олександрович, Войтюк Вадим Юрійович, директор школи Шрамко Світлана Іванівна.

Радо зустріли учні початкових класів артистів театру «Арлекін» з виставою «Пригоди Ельзи». Школярі вітали всіх присутніх з новорічними і різдвяними святами, колядували, щедрували, співали новорічні пісні, танцювали запальні танці. Глядачі аплодували маленьким артистам.

Цікаво і незабутньо пройшли новорічні розваги в учнів 5-7 класів. Учні та класні керівники створили свою новорічну казку, де діти разом веселились, танцювали, колядували, боролись з розбійниками, шукали подарунки. Після закінчення свята учні та батьки, ідучи додому, були веселі і залишали святково прибраний зал з усмішкою на обличчі.

Учнями старших класів було проведено Новорічне шоу з елементами народних казок на сучасний лад та сценками «Одного разу під Полтавою», «Зустріч Нового року баби Параски та баби Палашки», «Новорічна ніч в швидкій допомозі», «Святкування Нового року улюбленого внука». Під час святкування лунала запальна музика, діти весело танцювали і співали пісні. А в кінці – святкова дискотека!

Немирівська філія Зернопродукт МХП ПрАТ, як справжні Дід Мороз та Снігуронька, принесли подарунки під шкільну ялинку – солодкі пакунки для дітей та плазмовий телевізор для учнів 1 класу. Дякуємо вчителям і діткам за заздалегідь підготовлені Новорічні свята! Дякуємо за щирі привітання та подарунки нашим постійним гостям! Щастя і здоров’я Вам у Новому році!

 

Вітання від учнів

За гарною традицією учні школи вітають трудові колективи закладів, що розміщені на території Муховецької сільської ради. Цьогоріч діти дарували гарні вітання з прийдешніми новорічними святами, посівали, співали колядок та щедрівок.

Миру, щастя, злагоди,

Щедрого столу, теплої хати,

А здоров’я і любові –

Повну-повну чашу!

Хай прилинуть дні чудові

У родини ваші!

А святкова коляда на Різдво Христове

 

 

Акція « Збережемо лісову красуню»

 

  У грудні проходить традиційна акція Всеукраїнської екологічної ліги «Збережи ялинку».

Мета акції – схилити громадян України відмовитися від передноворічного винищення хвойних дерев та показати шкідливі наслідки передноворічного вирубування хвойних дерев. Акція спрямована не тільки на попередження незаконної рубки сосен та ялин, а й на формування громадської думки про «ялинкову» проблему шляхом пропаганди заміни живих дерев на композиції з гілля.

З метою виховання у підростаючого покоління відповідальності за навколишній світ та дбайливого ставлення до природи напередодні новорічних свят у Муховецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів 20 грудня проведено акцію «Збережемо лісову красуню!» Учні 1-11 класів створили креативні ялинки з паперу, сніговичків та різдвяних янголів. Усі  прикраси до них школярі також зробили власноруч. Серед матеріалів, які були використані при створенні виробів,  застосували папір, картон, вату, нитки, цукерки, пластикові станьчики, тканини, природні матеріали (шишки). Найоригінальнішу ялинку, за рішенням журі конкурсу, зробили учні 2 класу. 

 

 

Завітай Святий Миколай!

 

 19 грудня в Муховецьку ЗОШ І-ІІІ ступенів завітав Святий Миколай. Для наших дітлахів це найбажаніший день року. Він розпочинає цикл різдвяних свят. Напередодні діти згадують свої добрі та злі вчинки і пишуть до Святого Миколая листи, щоб знайти під подушкою подарунок. Ті, хто були чемними увесь рік, отримують бажане від Святого Миколая, а неслухняні – різочки від Чортика.

Учні 6 класу підготували виставу «Святий Миколай, до нас завітай…» Діти розповідали, як вони чекали на це свято, навчали молодших школярів, як робити добрі справи увесь рік. Слідом за Миколаєм до нас завітав Чортик, який хотів усіх чемних дітей поробити злими, що йому, на щастя, не вдалось.

Свято пройшло у затишній атмосфері, діти співали пісні, розповідали вірші і історії про добрі вчинки Святого Миколая. Насамкінець Миколай пригостив усю дружню муховецьку шкільну родину невеличкими смаколиками і побажав веселого Нового року і щасливого Різдва.

 

 

  

 

 

  

 

 

Допомога воїнам АТО

  Вже другий рік поспіль перед Новим роком, весь  учнівський та педагогічний колектив збирає допомогу нашим військовим, які будуть зустрічати Новий рік на Сході України. Дуже важливо, що цього разу багато діточок малювали малюнки і залишали свої номери телефонів. В них є побажання, щоб наші хлопці військові їм передзвонили або СМС-ку відправили, що вони отримали їх малюнки. Нам здається, що вони будуть дуже раді нашим невеличким, скромним подарункам. Це коробки печива, цукерки, солодощі, варення, крупи, цукор, макарон, чай, кава, тушонки, консервації. Отож приєднуймося – разом зможемо врятувати чиєсь життя! 

 

 

    

 Андрію! Андрію! Андрію!

На тебе вся надія.
Хочем долю свою знати,
Просимо тебе допомагати.

 
Гучно лунало 13 грудня з вуст учнів 7 класу Муховецької ЗОШ І-ІІІ ст. 
Розпочали свято ведучі, які звернулися до присутніх з вітальними словами, повідомили гостям про історію свята, необхідність збереження народних традицій, звичаїв та обрядів.
Прийняла вечорниці дбайлива господиня. Як і годиться, першими до оселі завітали дівчата із дзвінкими піснями. Очікуючи парубків-односельців, вони беруться до приготування та випікання головного атрибута свята – калити – символа Сонця, щастя, достатку, добробуту та надії. Усім процесом керує досвідчена господиня.
На завершення присутніх учні пригостили варениками та пиріжками...
 

 

  

 

 

 

 

 

Інформаційна тематична лінійка до Дня боротьби зі СНІДом

 

 

 

 грудня 201року учні 9 класу проводили інформаційну тематичну лінійку до Дня боротьби зі СНІДом.

 Із вступним словом виступила класний керівник Ярошевська Ольга Миколаївна, яка розповіла про те що, лінійка приурочена саме цій даті, цій болючій темі, яка на разі хвилює кожного мешканця нашої планети. Шрамко Марія прочитала вірш написаний Бойчуком Романом, чоловіком, якого спіткало це лихо – СНІД:

Твоя рука надії, мов той круг,

Підтримує мене на хвилях долі,

Що сипле, наче в рану дрібку солі,

В мої сліди майбутні. Ти мій друг!

Кричить душа і мліє серця стук;

Як в інії – буття-гілки в полоні;

Від болю вже потріскалися скроні.

В тобі лише, мій друже, щирий звук.

Життя вже ледь жевріє від недуг.

СНІД умертвляє всі живі надії,

На вітер спопеливши усі мрії.

В своїй руці тримаєш ти мій дух.

Потім учні, з червоними стрічками-символом боротьби зі СНІДом,  повідомили про рівень захворюваності СНІДом у світі та в Україні: Україна за темпами розвитку епідемії ВІЧ-інфекції посідає 20-е місце в Європі та 5-е – у світі; в нашій країні інфікований 1% дорослого населення.

На лінійці прозвучали слова, присвячені одній з найголовніших проблем, з якою людство зіткнулося у ХХ столітті і увійшло у ХХІ ст. Дівчата 9 класу поставили сценку «Про поцілунки» в якій розповіли як і коли можна стати ВІЛ-інфікованим.

Із побажаннями, щоб ні нас, ні наших рідних, ні наших знайомих це лихо не зачепить, лінійка була закінчена підзапис пісні Земфіри «У тебя СПИД»

 

 

 

 

 

 

« Україна – країна нескорених»

 

 

  21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя.

Протягом листопада в Муховецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів  відбувались заходи щодо вшанування Героїв Майдану: виховні години та години спілкування на тему: «Наш дух не зламати, свободу не вбити», тематичні виставки літератури в бібліотеці, конкурс відео презентацій на тему: «Я і Революція Гідності», конкурс малюнків на тему: «Ми – діти України». 

В біологічному кабінеті школи проведено урок  пам’яті  подій Революції Гідності та Свободи « Україна – країна нескорених», на який були запрошені учні  5-11 класів. «Хто не буде пам’ятати минулого, той не матиме майбутнього»,- наголосила педагог-організатор Пелих Л.М. У своєму виступі Людмила Михайлівна розповіла присутнім про події цих років та побажала всім  не втрачати людську гідність та вірити у щасливе майбутнє нашого народу.   Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії. 

 Слава Україні! Героям слава! 

 

  

 

 

 

  Голодомор 1932-1933 років

   Історія нашого народу – це невичерпна криниця духу, мудрості, перемог і страждань. З нашої історичної криниці український народ вичерпав багато горя і сліз. Особливо в роки голодомору 1932-1933 років. Цього року минає 85 років з часу цієї жахливої трагедії.

У Муховецькій ЗОШ І-ІІІ ст. учні 8 класу провели урок пам’яті на тему “Голодомор… Запалімо свічку скорботи”. Учні підготували розповідь про ті страшні часи, коли на благословенній квітучій українській землі люди залишилися без єдиної зернини. Читали вірші, переглядали відеосюжети. Особливо активними були Дикун Оксана, Черешньова Анна, Пелішенко Богдан, Черняк Володимир.